Intretinerea intreruptoarelor automate

Intreruptoare automate, protectie circuite electriceIntretinerea intreruptoarelor automate este o parte a procesului de mentenanta a instalatiilor si echipamentelor electrice.

Efectul de deteriorare a intreruptoarelor, incepe din momentul instalarii, iar pentru asigurarea unei functionari indelungate cu pastrarea caracteristicilor constructive si functionale, acestea trebuiesc supuse unui program de verificare si intretinere periodica.

Scopul acestor verificari, in cadru unui program de mentenanta a instalatiei electrice, este acela de a cunoaste si corecta din timp factorii ce duc la uzura prematura a acestora.

Printr-un program de mentenanta corespunzator, se pot astfel minimiza accidentele de natura electrica, dar si opririle neplanificate ale echipamentelor. Beneficiile sunt importante,numai daca ne gandim la reducerea costurilor cu reparatiile sau inlocuirea acestora, dar si prin cresterea sigurantei in exploatare a instalatiei electrice.

FRECVENTA PROGRAMULUI DE INTRETINERE

In functie de conditiile de functionare, intreruptoarele automate, ar trebui inspectate si introduse in cadrul unui program de intretinere cel mult o data pe an.

In general un intreruptor automat ar trebui inspectat, ori de cate ori acesta a intrerupt circuitul ca urmare a unui scurtcircuit sau ca urmare a inregistrarii uni regim de functionare in suprasarcina.

Principali factori de care trebuie sa se tina cont in stabilirea frecventei verificarii acestora, sunt:

 umiditatea ridicata

 temperaturile de functionare ridicate

 praful si atmosfera cu agenti corozivi

 operatiuni frecvente de comutare, datorate unor defecte

 vechimea aparatului

 

PROCEDURI DE INTRETINERE

Procedurile de intretinere a intreruptoarelor automate, trebuiesc sa plece in primul rand de la recomandarile producatorului.

Ca si reguli generale amintim:

 verificarea vizuala privind existenta uzurii sau deteriorarii mecanice

 stergerea de praf si pulberi a pieselor izolate (carcasei aparatului)

 verificarea si strangerea conexiunilor electrice.

Astfel, o intretinere eficienta poate fi facuta numai cu respectarea celor 4 reguli: pastrarea unui mediu curat, uscat, a unei temperaturi de functionare in limitele admise

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

ATESTAT ANRE

FacebookTwitterLinkedinGoogle

MEMBRU ASOCIAT AREL

SR EN ISO 9001:2008

Servicii SSM-PSI

Raspundem Intrebarilor!

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
072 336 11 07

Protectia muncii - SSM

Cataloage si Brosuri

Contact:

Bucuresti, Aleea Tulcea nr. 5

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0723.361.107

 

 Acasă   |   Despre Noi   |   Certificari   |   Galerie   |    Blog   |  Tarife   |   Acord utilizare site   | Contact


  Toate materialele afisate sau furnizate pe site-ul electricalc.ro sunt protejate de drepturile de autor. Este interzisa utilizarea unuia sau ma multor elemente prezente pe site-ul electricalc.ro. Vanzarea acestora, transferul, modificarea, copierea, transmiterea, distribuirea, afisarea, reproducerea, publicarea sau utilizarea acestora in orice scop public sau comercial, fara acordul in scris al autorului este strict interzisa. Pentru mai multe informatii va rugam sa cititi acordul de utilizare al site-ului !