Masuri de protectie in cazul lucrarilor de testare a instalatiilor de inalta tensiune

Verificari si testari in instalatiile de inalta tensiune

Testari PRAM instalatii de priza de pamantExista o perceptie generala ca valorile mari ale tensiunii sunt sunt periculoase, dar in realitate curentul electric prezinta cel mai mare pericol pentru oameni.

Nivele de tensiune mai mari de 600V genereaza de cele mai multe ori valori foarte mari ale curentului. Acest lucru, la randul sau, poate duce la scaderea rezistentei naturale a pielii si strapungerea acesteia.

Acesta este motivul pentru care instalatiile și echipamente alimentate la tensiuni mari reprezintă un pericol mult mai mare pentru oameni decat echipamentele electrice standard alimentate la tensiuni joase.

Share

Noul Regulament pentru autorizarea electricienilor

Autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia, precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice se realizeaza in baza noului Regulament aprobat prin Ordinul ANRE nr. 116 /2016, Publicat in MO nr. 09 din 05.01.2016.

Persoanele fizice care doresc sa obtina calitatea de electrician autorizat pentru activitati de proiectare/executare/verificare de instalatii electrice, trebuie să deţină o diplomă de calificare care să se încadreze în una dintre următoarele calificări profesionale acceptabile (CPA).

Experienţa profesională minimă, respectiv numărul de ani în activităţile supuse autorizarii ANRE, necesară calificării la gradul şi tipurile de autorizaţie de electrician solicitată, conform anexei nr. 4 a prezentului regulament.

Share

Metode de scadere a rezistentei de dispersie a prizelor de pamant

Termenul de impamantare sau priza de pamant este un termen destul de cunoscut de majoritatea oamenilor.

Contactul cu pamantul este folosit pentru o serie de motive. Cel mai important dintre acestea este legat de asigurarea sigurantei personalului. Alte motive privesc protectia echipamentelor si asigurarea unei cai sigure pentru disiparea curentilor de defect, a loviturilor de trasnet, a descarcarilor statice, etc.

In multe dintre instalatiile electrice, rezistenta scazuta a prizei de pamant este eseniala pentru a indeplini standardele de siguranta electrica.

Valoarea rezistentei unei prize de pamant poate varia de la 10 ohmi pentru o instalatie de paratrasnet, pana la 1 ohm sau mai putin in instalatiile in care dispozitivele de protectie trebuie sa functioneze intr-un timp foarte scurt.

Share

Termoviziunea in inspectia periodica a retelelor electrice de distributie


 

In tara noastra dar si in multe alte tari, retelele electrice de transport si distributie a energiei electrice sunt destul de vechi. Acest lucru impune monitorizarea starii retelelor existente si inspectia periodica, folosind cele mai moderne tehnologii.
 
Termoviziunea prin inspectiile termografice realizate vine ca raspuns la aceasta necesitate importanta privind mentinerea fiabilitatii retelelor de alimentare cu energie.
 
Avand in vedere acest lucru, tot mai multe firme incep sa utilizeze termoviziunea, dar si alte metode avansate de control si sa recunoasca faptul ca numai o combinatie a noilor tehnologii cu procedurile clasice vor produce rezultate optime.
 
Inspectia termografica periodica a liniilor electrice, este acum un lucru obisnuit in multe tari dezvoltate, chiar daca procedurile standard se concentreaza inca pe inspectia vizuala a conductoarelor, a structurilor si a vegetatiei din jur. 
Share

ATESTAT ANRE

FacebookTwitterLinkedinGoogle

MEMBRU ASOCIAT AREL

SR EN ISO 9001:2008

Servicii SSM-PSI

Raspundem Intrebarilor!

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
072 336 11 07

Protectia muncii - SSM

Cataloage si Brosuri

Contact:

Bucuresti, Aleea Tulcea nr. 5

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

0723.361.107

 

 Acasă   |   Despre Noi   |   Certificari   |   Galerie   |    Blog   |  Tarife   |   Acord utilizare site   | Contact


  Toate materialele afisate sau furnizate pe site-ul electricalc.ro sunt protejate de drepturile de autor. Este interzisa utilizarea unuia sau ma multor elemente prezente pe site-ul electricalc.ro. Vanzarea acestora, transferul, modificarea, copierea, transmiterea, distribuirea, afisarea, reproducerea, publicarea sau utilizarea acestora in orice scop public sau comercial, fara acordul in scris al autorului este strict interzisa. Pentru mai multe informatii va rugam sa cititi acordul de utilizare al site-ului !