Scenarii Smart Home

EXEMPLE SCENARII SMART HOME – CASA INTELIGENTA

1. Automatizare instalatii de iluminat interior si exterior

- Realizarea iluminatului constant in functie de nivelul iluminatului natural, actionarea automata a iluminatului in functie de prezenta persoanelor intr-o incapere

- Pe holuri senzor de miscare detecteaza miscarea si aprinde lumina doar cand cineva foloseste  sesizeaza miscare reduce luminile la 50% pentru a economisi energia electrica

- Comanda iluminatul exterior in functie de miscare si de nivelul iluminatului natural

- Poti utiliza direct intrerupatorul de langa usa sau o telecomanda pentru a aprinde sau stinge diverse lampi indiferent de locatia lor in cladire

- Poti memora si activa orice scenariu de iluminat, dar si realiza modificari oricand ai nevoie 

- Prin intermediul unui intrerupator central ai posibilitatea de a alimenta sau intrerupe alimentarea anumitor dispozitive electrice.

- Prin intermediul detectoarelor de prezenta poti comanda aprinderea automata la trecerea pe holuri sau la intrarea intr-o anumita camera.

2. Automatizare instalatii de climatizare

- Monitorizarea permanenta a parametrilor de functionare a sistemului de incalzire sau ventilatie si corelarea cu conditiile atmosferice exterioare, cu anotimp, perioada din zi etc.

- Monitorizarea, comanda si controlul aparaturii din camere prin stabilirea regimurilor de functionare in functie de anotimp, perioada din zi, prezenta oamenilor in incapere.

- Incalzirea camerelor se poate adaptat propriul tau stil de viata. Dimineata se poate incalzi automat la un nivel comfortabil doar dormitorul, baia si bucataria. Cand sosesti acasa seara, poate porni incalzirea livingului.

- Oprirea automata a incalzirii cand senzorii de geam inregistreaza deschiderea ferestrelor

3. Comanda si control jaluzele/obloane interioare si exterioare

- Actionarea automata a jaluzelelor sau obloanelor in functie de anotimp, de zi si de nivelul de iluminat natural. In cazul in care vara iluminatul exterior este deosebit de puternic, jaluzelele se inchid automat, pentru a degreva sistemul de racire de sarcina prea mare.Iarna, jaluzelele se deschid pentru ca sa se poata beneficia de incalzirea solara.

4. Monitorizare, securizare si alarmare

- Exista o serie intreaga de senzori de miscare sau prezenta, contacte magnetice pentru usi si ferestre, camerelor video, senzori de temperatura, de fum, de gaz, de inundatie - impreuna cu semnalizari optice si acustice asigura securitatea impotriva incendiilor, scurgerilor de gaz, inundatiilor si intrarii neautorizate in cladirea dvs.

- In cazul semnalizarii incendiului, alimentarea cu energie electrica este oprita automat si este pornit iluminatul de siguranta, a carui stare este monitorizata in permanenta.

5. Contorizare - management energetic

- Consumul energetic se poate contoriza pe intreaga cladire, sau defalcat pana la contorizarea pe fiecare consumator in parte, pentru optimizarii acestor consumuri.

- In functie de atingerea varfului de sarcina se pot decupla anumiti consumatori sau se pot programa sa functioneze in anumite intervale orare