BLOG

Pastrati-va abilitatile matematice!

Activitatea desfasurata de fiecare dintre noi, indiferent de domeniul in care lucram, implica adesea aplicarea algebrei, geometriei si trigonometriei. Folosim matematica pentru a calcula tot felul de lucruri, de la arii, volume, dimensionari de circuite, etc.

Nu cu foarte mult timp in urma, era ceva normal sa vedem probleme de matematica sau scheme electrice scrijelite cu creionul pe un perete sau alta suprafata de pe santier.

Astazi, avem la indemana tot felul de aplicatii pe telefonul mobil, pentru tot felul de calcule si nu numai. Este din ce în ce comuna utilizarea aplicatiilor mobile, dar ce poate fi eventual în neregulă cu o aplicație?

Ei bine, putem introduce un numar gresit sau putem efectua o operatie gresita. O greșeala, este doar la un click distanta prin apasarea gresita a unui buton virtual, iar pericolul este sa obtii o valoare si sa nu-ti dai seama ca rezultatul este gresit.

Dar cel mai mare pericol este faptul ca pe masura ce ne bazam tot mai mult pe aplicatii, putem pierde capacitatea de a vizualiza corect munca noastra.

Matematica este cea care ne modeleaza modul de a gandi, de a reactiona, de a aprecia corect o situatie, de a ne rezolva problemele si care in zilele noastre se ivesc din ce in ce mai des.

Matematica este intr-adevar un mod de gandire, ne poate ajuta foarte mult in alegerea diferitelor strategii si ipoteze, iar daca nu o utilizam putem pierde foarte usor aceasta capacitate. Vom ajunge sa nu mai gandim singuri si sa fim tentati sa apelam tot mai mult la acest „sprijin exterior” numit aplicatii.

Asta inseamna ca nu ar trebui sa mai utilizam aplicatiile? Deloc. Dar cred ca ar fi mai potrivit in multe din cazuri cand avem de rezolvat probleme care presupun calcule matematice, sa utilizam metoda clasica, iar aplicatiile sa fie folosite doar pentru verificare.

Concluzia este ca avem nevoie pentru a lucra efectiv cu numere pentru a ne pastra capacitatea de a gandi singuri. 

Marimi fizice specifice expunerii la campurile ele...
Bazele masurarii. Aparate de masura-caracteristici...
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Luni, 20 Mai 2024
If you'd like to register, please fill in the username, password and name fields.